sábado, 26 de mayo de 2007

El ciberpais

QUÈ ÉS ALLÒ QUE NO HE ENTÉS DELS ARTICLES DEL CIBERPAIS
En primer lloc, comentar que mai havia visitat un periòdic per internet. És una molt bona eina per estar informada del que passa al nostre voltant, podent veure la versió dels diferents periòdics sense la necessitat de comprar-los. Sols accedint a internet, podem informar-nos.
Aclarit açò, passaré a comentar els aspectes que no he entés sobre les notícies llegides del ciberpaís.
He dubtant en diverses coses, algunes de les quals, rellegint el text, he pogut solucionar. Però d'altres com les que comentaré a continuació, no m'he quedat amb una idea clara.
En primer lloc, a l'article que fa referència als buscadors d'internet, en concret parla sobre google i un nou (ALTAVISTA). El que parla l'article, ho he entés, però no m'ha quedat massa clar el funcionament d'aquests sistemes de recerca. Referent al google es diu que fa les recerques de manera generalista universal. Mentre que l'altavista, ho fa de manera vertical.
Aquests dos conceptes no entenc massa be com funcionen, però preguntant a algun conegut i informant-me un poc sobre el tema, si les meues informacions són certes, el que fa cadascun d'ells és el següent.
El google, fa les recerques a partir d'una frase o paraula prou important per a allò que estem buscant, i a partir d'ací, troba tot allò on està eixa paraula inclosa, o té una relació dirècta.
A l'Altavista, el que es fa és una recerca més especialitzada, més concreta, seleccionant en un primer moment, el tema, el contingut, ...
Suponc que per acabar d'aclarir aquest dubte, el millor seria preguntar al professor de noves tecnologies. Però aixó seria el més fàcil i còmode.
Una altra solució seria buscar més informació per internet, o preguntar la gnet que té un poc d'idea sobre els ordinadors per veure si estan en la veritat, comprovant-ho posteriorment.
Un altre dubte m'ha sorgit al llegir l'article referent a "second life". Si aquest programa fa referència a una vida virtual, uns personatges virtuals, que en la realitat no existeixen, ... com es poden detectar casos d'abusos a menors en el programa? Segons la notícia, el programa no permet tenir accés als menors, ja que demana el número de la targeta de crèdit, i suposadament, els xiquests no en tenen. Com pot una persona, manejar un personatge que no és real (virtual) per abusar sexualment d'un altre que té l'aspecte de xiquet? Hi ha persones tan malament per fer aquestes coses?
Suponc, que per entendre millor el funcionament del programa, i veure la relació entre els personatges que en ell recideixen, el millor que podria fer és crear-me un personatge a aquest món. Però no sé si així aconseguiria entendre massa aquest asunt en concret.
En fi, aquest han sigut els dos dubtes més representatius que m'han sorgit de la lectura dels articles. Espere trobar-los la solució prompte.
A vosaltres, vos tornaré a saludar en breu.
De moment, fins que tornem a estar junts...

No hay comentarios: